fbpx

Bakučiols / Bakuchiol

Bakučiols ir ekstrakts, kas iegūts no babči auga lapām un sēklām. Tas ir garšaugs, ko parasti izmanto Indijas ajūrvēdas un ķīniešu medicīnā, kā arī tamilu Siddha praksē, lai palīdzētu dziedēt, nomierināt un nomierināt ādu, pateicoties tā pretiekaisuma un antibakteriālajām īpašībām.

DABĪGS RETINOLA AIZSTĀJĒJS, KAS PĀRSPĒJ RETINOLA EFEKTIVITĀTI

Kalifornijas Universitāte 2019.gadā veica dubultmaskētu klīnisko pētījumu ar 44 brīvprātīgajiem, salīdzinot bakučiolu ar retinolu, abus lietojot serumā vienādā koncentrācijā. Pētījums pierādīja, ka abas aktīvās sastāvdaļas darbojas līdzīgi foto novecošanas ziņā (par 59% hiperpigmentācijas samazināšanās pēc 12 nedēļām). Tomēr āda daudz labāk jūtas, lietojot bakučiolu, kas ir 100% dabīga un nekairinoša viela, atšķirībā no retinola.

Ķīmisko struktūru ziņā bakučiols atšķiras no retinola, bet gēnu līmenī bakučiolam un retinolam ir līdzīgi molekulārie paraksti.

Bakučiols stimulē galvenos anti-novecošanās gēnus, piemēram, retinoīdus saistošos un vielmaiņas gēnus, āršūnu matricas gēnus, dermo-epidermas savienojuma gēnus, turklāt tas palīdz palēnināt novecošanās procesus, pateicoties tā antioksidantu aizsardzībai: Bakučiols ierobežo tiešos oksidatīvos bojājumus šūnām, olbaltumvielām un DNS.

KAM PIEMĒROTI BAKUČIOLU SATUROŠI ĀDAS KOPŠANAS LĪDZEKĻI?

ANTI AGE TERAPIJĀ. Bakučiols ir gan aizsargājoša, gan atjaunojoša pretnovecošanās viela, tāpēc to var izmantot, lai cīnītos ar pirmajām novecošanās pazīmēm, kā arī lai uzlabotu jau bojātas ādas kvalitāti.

Citā klīniskajā pētījumā 16 brīvprātīgie vecumā no 41 līdz 60 gadiem lietoja losjonu, kas satur 1% bakučiola. Pēc 12 nedēļām ievērojami izlīdzinājās sejas līnijas un grumbas (-20% grumbu dziļums), pigmentācija, elastība, tvirtums un kopējie foto bojājumi, neradot kairinošu iedarbību uz ādu.

AKNES TERAPIJĀ. Klīniski pierādīts, ka bakučiols ir efektīvāks par salicilskābi un tas samazina pūtītes par 48% pēc 6 nedēļām. Bakučiols piemērots gan pusaudžiem ar jutīgu ādu, gan pieaugušajiem.

Astaksantīns / Astaxanthin

Vai esi kaut reizi dzirdējis teicienu, ka lietojot uzturā izteikti spilgtas nokrāsas augļus un dārzeņus, organisms saņem visvairāk vērtīgo vielu? Spilgtās sarkano toņu nokrāsas veido spēcīgi antioksidanti- karotinoīdi. Astaksantīns ir izteikti sarkans karotinoīdu antioksidants. Tas tiek iegūts no aļģēm, kur savu aktīvo iedarbību dabā pierāda pavisam tieši, jo astaksantīnu saturošas aļģes ir barības avots garnelēm un lašiem, kas tieši no astaksantīna iegūst oranžīgu un rozā nokrāsu.

Oksidatīvais stress ir galvenais paātrinātas ādas novecošanās un ādas bojājumu cēlonis. Brīvo radikāļu palielināšanos organismā izraisa tādi faktori kā piesārņojums, UV iedarbība, uzturs un neveselīga dzīvesveida izvēle, kas visi izraisa oksidatīvo stresu.

Antioksidanti palīdz novērst oksidatīvā stresa kaitīgo ietekmi uz ādu. Neapšaubāmi, veselīga uztura lietošana ikdienā ir visefektīvākais veids, kā novērst oksidatīvo stresu. Ādu var pasargāt no oksidatīvā stresa, izmantojot ādas kopšanas līdzekļus, kas satur antioksidantus. Tomēr ne visi antioksidanti ir radīti vienādi, un daži laika gaitā var kļūt neaktīvi. Astaksantīna spēcīgā antioksidanta aktivitāte un izcilā stabilitāte padara to par izcilu ādas kopšanas sastāvdaļu – efektīvi palīdzot novērst un koriģēt.

Klīniskajos pētījumos pierādīts, ka astaksantīns uzlabo ādas mitrumu un elastību, kā arī mazina smalkās līnijas un grumbiņas. Tam ir UV bloķējošas īpašības, kas palīdz pasargāt ādu no saules radītiem bojājumiem. Tā kā astaksantīns var neitralizēt vairākus brīvos radikāļus vienlaikus, tas jo īpaši efektīvi pasargā ādu no oksidēšanās, iekaisuma procesiem un bojājumiem.

Astaksantīnu esam pievienojuši Iedeguma eļļas sastāvā

Niacinamīds

Niacinamīds, kas pazīstams arī kā B3 vitamīns, PP vitamīns un nikotīnamīds, ir ūdenī šķīstošs vitamīns, kas iedarbojas ar ādas dabīgo mikrofloru, lai palīdzētu redzami samazināt paplašinātas poras, uzlabot nevienmērīgu ādas toni, mīkstināt smalkas mīmikas līnijas un grumbas, mazināt blāvumu un nostiprināt novājinātu ādas virsmu. Niacinamīds samazina arī vides kaitējumu ādai, jo tas spēj uzlabot ādas barjeru (tā ir pirmā aizsardzības līnija), kā arī novērš jau esošo ādas bojājumu pazīmes.

Ikdienā varlietot pat vairākus produktus, kas satur niacinamīdu, un tas joprojām nebūs sensibilizējošs, jo šo B vitamīnu labi panes visi ādas tipi. Tas ir piemērots lietošanai arī tiem, kuriem ir jutīga vai uz rosaceju tendēta āda.

Niacinamīdu esam pievienojuši šajos produktos: 10% Niacinamīda serums

C vitamīns / Ascorbyl tetraisopalmitate

Ascorbyl tetraisopalmitate ir C vitamīns. Ar ko tas atšķiras no citām C vitamīna formām? Tas ir eļļā šķīstošs, tāpēc tas iekļūst ādā ātrāk nekā jebkura cita veida C vitamīns. Ādai ir lipīdu (eļļas) aizsargslānis, kas uztur mitrumu un baktērijas. Zināms, ka eļļa un ūdens nesajaucas, tāpēc jebkuram ūdens bāzes produktam nepieciešams atbalsts, lai iekļūtu ādā.

C vitamīna iedarbība uz ādu: mazina brīvo radikāļu negatīvo ietekmi (brīvie radikāļi veicina šūnu oksidāciju un līdz ar to paātrina ādas novecošanos), veicina kolagēna ražošanu, uzturot ādas stingrību, palielina UV staru aizsardzību un vienlaikus mazina saules bojājumus, kā arī izgaismo tumšākus ādas plankumus un novērš turpmākas ādas krāsas izmaiņas.

Būtībā Ascorbyl tetraisopalmitate dara to pašu, ko citas C vitamīna formas. Taču, tā kā ascorbyl tetraisopalmitate ātrāk, vieglāk un dziļāk iekļūst ādā, tas darbojas efektīvāk.

PENTAVITIN® / Saccharide Isomerate

Katru dienu iekštelpu un arī āra vides stress negatīvi ietekmē ādas dabisko mitrināšanu, liekot tai daudz ātrāk izžūt. Mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā stresam pakļautās ādas galvenās vajadzības ir efektīva, ātrdarbīga un ilgstoša mitrināšana, mērķtiecīgi rūpējoties par problemātiskajām vietām. Lietojot katru dienu, ādas kopšanas sastāvdaļa PENTAVITIN® nodrošina spēcīgu mitrināšanu visām sejas zonām. Regulāra augu izcelsmes karbohidrātu kopleksa PENTAVITIN® lietošana atdzīvina nogurušu un sausu ādu, vairojot pārliecību un veselīgu ādas izskatu.

Pentavitīns ir 100% dabīgs augu izcelsmes karbohidrātu komplekss, kas nodrošina tūlītēju, dziļu mitrināšanu 72 stundu garumā. Tas lieliski savienojas ar ādas virsmas slāņiem un, pretēji hialuronskābei, kas zināma kā viena no efektīvākajām ādu mitrinošajām vielām, tas nav nomazgājams, tas bloķē mitrumu kā magnēts. PENTAVITIN® stiprina ādas dabiskās aizsargspējas un novērš turpmāku dehidratāciju. 

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

PENTAVITIN® esam iekļāvuši Hialuronskābes seruma sastāvā, kur tas apvienots ar divu dažādu molekulmasu hialuronskābi, kopā veidojot neaizstājamu kombināciju- izcili efektīvu ādas mitrināšanas līdzekli lietošanai ikdienā.

Augu keramīdi / Glucosyl ceramide

Keramīdu īpatsvara samazināšanās ādā ir viens no svarīgākajiem grumbu un ādas sausuma rašanās iemesliem. Keramīdi ir lipīdi (tauki), kas dabiski rodas ādā. Tie veido vairāk nekā 50% no ādas sastāva un tiem ir ļoti svarīga loma, aizsargājot ādu no vides apdraudējumiem un palīdzot tai izskatīties jaunākai. Keramīdi satur kopā ādas raga šūniņas un stiprina ādas aizsargbarjeru.

Ja salīdzina ādas keramīdus ar ķieģeļiem un javu, ādas šūnas ir ķieģeļi, bet keramīdi ir java. Keramīdi satur ādu kopā un veido aizsargslāni, lai palīdzētu novērst mitruma zudumus un redzamus vides stresa faktoru bojājumus. Tie palīdz saglabāt ādas elastību un pasargā no izteikta ādas sausuma.

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

Augu keramīdus esam iekļāvuši Atjaunojoša sejas krēma sastāvā, kur tie ir viena no būtiskākajām sastāvdaļām grumbu un ādas sausuma mazināšanai, kas ir izplatītākās problēmas un izaicinājums nobriedušas ādas kopšanā.

Biškrēsliņa ēteriskā eļļa / Tanacetum Annum Flower Oil

Blue tansy (biškrēsliņa) ēterisko eļļu iegūst Marokā, tā ir tumši zilā krāsā, jo dzeltenie ziediņi satur īpaši daudz azulēna, tāpēc kosmētikas līdzeklis, kam tā tiek pievienota, iegūst tik izteiksmīgu, zilu toni. Tā nomierina ādas kairinājumu (arī pēc apdegumiem), pretiekaisuma, dziedinoša, alerģisku reakciju mazinoša iedarbība. Dziedē ādu ar kuperozi, īpaši piemērota jutīgai, kairinātai ādai.

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

Biškrēsliņa ēteriskā eļļa ir viena no Intense repair eļļas seruma pamatsastāvdaļām. Tā piešķir serumam dzidri zilu nokrāsu, kā arī rūpējas par ādas kairinājuma un jutīguma mazināšanu, dziedē un nomierina.

 

Gotu kola ekstrakts / Centella asiatica extract

Gotu kola (iegūst āzijā, indijā, šrilankā, dienvidamerikā) ekstrakts jeb Centella asiatica ir bagāts ar aminoskābēm, beta karotīnu, taukskābēm un daudzām spēcīgām fitoķīmiskām vielām. Šis ekstrakts nomierina iekaisumus, paātrina brūču un rētu sadzīšanu, mazina psoriāzes simptomus, stimulē jaunu šūnu augšanu, veido kolagēnu un uzlabo asinsriti.

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

Gotu kola ekstrakts ir viena no Skaistuma eliksīra sastāvdaļām. Tas īpaši piemērots mirdzumu zaudējušai, nobriedušai ādai ar novecošanās pazīmēm, kā arī sīko mīmikas krunciņu profilaksei.

 

JUVENESSENCE™ / Alaria esculenta extract

Juvenessence™ ir aktīvā viela, kuras sastāvā ir ziemeļu brūnaļģe Alaria esculenta- viela ar nostiprinošu, pretgrumbu un foto novecošanos mazinošu  iedarbību. Tā atjauno metabolisma procesus šūnās, baro, palēnina dehidratāciju, pastiprina dermas veidojošos blokus un nostiprina dermas-epidermas savienojumu (atbalsta šķiedras) skaistai un veselīgai ādai.

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

Mēs to iekļāvām Skaistuma eliksīra formulā, kur apvienotas vairākas aktīvās vielas ar izteikti spēcīgu atjaunojošu iedarbību. Tas īpaši piemērots mirdzumu zaudējušai, nobriedušai ādai ar novecošanās pazīmēm, kā arī sīko mīmikas krunciņu profilaksei.

 

Tomātu sēklu eļļa / Solanum Lycopersicum

Tomātu sēklu eļļa ir spēcīgs antioksidants, kas bagāts ar minerālvielām, steroliem (augu „hormoniem”), likopēnu, F un E vitamīniem, minerālvielām- magniju, cinku, dzelzi, kāliju. Pateicoties bagātīgajam sastāvam, tā piemērota visiem ādas tipiem, bet īpaši novecošanās pazīmju profilaksei, ādai, kas cieš no oksidatīvā stresa (smēķētajiem, cilvēkiem, kas uzturas piesārņotā vidē u.t.t.), sausai, dehidrētai, UV staru bojātai ādai, kā arī tonusu zaudējušai, pelēkai, „nogurušai” ādai ar paplašinātam porām. Tā nomierina, mazina ādas apsārtumu, dziedē saplaisājušu ādu, mazina hiperpigmentāciju.

Vērtīgākā viela tomāta un to eļļas sastāvā ir likopēns. Tas ir organisks savienojums, kas piešķir tomātiem sarkano krāsu. Likopēns ir ļoti spēcīgs dabiskais antioksidants, kas palīdz ne tikai dažādu slimību risku novēršanai, bet arī palēnina ādas novecošanos un aizsargā no UV staru negatīvās iedarbības. Kā zināms, antioksidanti uzlabo kolagēna sintēzi ādā un iznīcina brīvos radikāļus.

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

Mēs to iekļāvām Antioksidantu eļļas serumā. Šajā serumā lieliskā saspēlē to papildina olīvu skvalāns, frakcionētā kokosriekstu eļļa un kurkumas ēteriskā eļļa, veidojot vieglu eļļas konsistenci ar zeltainu nokrāsu. Pasargātai, mitrinātai, no apkārtējas vides piesārņojuma un oksidatīvā stresa cietušai ādai. Neaizstājams palīgs sejas ādas kopšanai ikdienā mūsdienīgai sievietei.