Tomātu sēklu eļļa / Solanum Lycopersicum

Tomātu sēklu eļļa ir spēcīgs antioksidants, kas bagāts ar minerālvielām, steroliem (augu „hormoniem”), likopēnu, F un E vitamīniem, minerālvielām- magniju, cinku, dzelzi, kāliju. Pateicoties bagātīgajam sastāvam, tā piemērota visiem ādas tipiem, bet īpaši novecošanās pazīmju profilaksei, ādai, kas cieš no oksidatīvā stresa (smēķētajiem, cilvēkiem, kas uzturas piesārņotā vidē u.t.t.), sausai, dehidrētai, UV staru bojātai ādai, kā arī tonusu zaudējušai, pelēkai, „nogurušai” ādai ar paplašinātam porām. Tā nomierina, mazina ādas apsārtumu, dziedē saplaisājušu ādu, mazina hiperpigmentāciju.

Vērtīgākā viela tomāta un to eļļas sastāvā ir likopēns. Tas ir organisks savienojums, kas piešķir tomātiem sarkano krāsu. Likopēns ir ļoti spēcīgs dabiskais antioksidants, kas palīdz ne tikai dažādu slimību risku novēršanai, bet arī palēnina ādas novecošanos un aizsargā no UV staru negatīvās iedarbības. Kā zināms, antioksidanti uzlabo kolagēna sintēzi ādā un iznīcina brīvos radikāļus.

Kuru kosmētikas līdzekļu sastāvā to esam iekļāvuši?

Mēs to iekļāvām Antioksidantu eļļas serumā. Šajā serumā lieliskā saspēlē to papildina olīvu skvalāns, frakcionētā kokosriekstu eļļa un kurkumas ēteriskā eļļa, veidojot vieglu eļļas konsistenci ar zeltainu nokrāsu. Pasargātai, mitrinātai, no apkārtējas vides piesārņojuma un oksidatīvā stresa cietušai ādai. Neaizstājams palīgs sejas ādas kopšanai ikdienā mūsdienīgai sievietei.